2007 Talentpris i kunsthåndverk: Marie Asbjørnsen

alentprisen i Kunsthåndverk for 2007 på 150.000 kroner er tildelt Marie Asbjørnsen

Marie Asbjørnsen strålte som en sol både før og etter mottak av diplom  og prispenger fra Kaci Kullmann Five i Scheiblers Legat

Marie Asbjørnsen strålte som en sol både før og etter mottak av diplom
og prispenger fra Kaci Kullmann Five i Scheiblers Legat

Marie Asbjørnsen (f. 1973) har en solid utdannelse med MA fra Kunsthøyskolen i Oslo i 2003, og studieopphold i USA med blant annet emalje kurs ved Pratt Fine Art Center i Seattle.

Til å begynne med arbeidet Asbjørnsen mest i sølv, men mens hun studerte så hun en utstilling om barneleker fra hele verden, hvor alt var laget av avfallsmaterialer. Disse arbeidene imponerte henne slik at hun bestemte seg for å begynne å arbeide med resirkulert materiale. I de siste årene har hun besøkt Sør-Afrika, Namibia og Mali for å utforske kulturer hvor resirkulering er en nødvendig del av hverdagen. Hun har sett på alt mulig som er laget av avfallsmaterialer fra barneleker til smykker, skupturer og møbler. For Asbjørnsen ble det en stor inspirasjon å se den kreative muligheten i avfallet i stedet for avmakten.

Med elegante, lette smykker i avfallsmateriale har hun videreført den postmoderne ideen om at smykker ikke må være laget av edle metaller eller stener for å være vakre. Den viktige miljømessige ideen om resirkulering er tatt ut i ytterste konsekvens, og hun forbauser oss med de vakreste kreasjoner laget av gamle brusbokser og åpnere. Med kunstnerisk talent og innsikt omskaper hun noe verdiløst til å bli verdifullt.

Modell med et av Maries smykker

Modell med et av Maries smykker

 

Legg igjen en kommentar

13 + thirteen =

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.