2007 Ærespris i design: K8 industridesign

Æresprisen i Design for 2007 på 250.000 kronerer er tildelt K8 industridesign

Ada på pappa Marius Andresens arm skuer bort på Æresprisen som pappa  har mottatt sammen med kollega Johan Schreiner. Prisutdeler er Kaci Kullmann Five
Ada på pappa Marius Andresens arm skuer bort på Æresprisen som pappa
har mottatt sammen med kollega Johan Schreiner. Prisutdeler er Kaci Kullmann Five

K8 Industridesign ble etablert i 1998 og i løpet av ti år har de markert seg som en av de mest aktive og suksessrike designgruppene i Norge. Med nyskapende og utfordrende konsepter har de gjort norsk og Nordisk design kjent verden over. K8s hovedstyrke er konseptutvikling innen design og nyutvikling. Kompetanseområdene favner mange deler av designvirk-somheten fra teknikk, funksjonalitet og ergonomi til materialer, utforming og marked. K8 har også vist et dypt sosialt engasjement, som spesielt omfatter design for barn, handikappede,  syke og eldre. Dette er en sjeldenhet i overflodssamfunnets designmiljøer.

Designgruppen K8 Industridesign har vært som en frisk pust i det norske designmiljøet og levd opp til slagordet ”Med lek skal landet bygges”. Med ironisk snert og lekende humor markerer de sin opposisjon til det strenge og tradisjonelle industri designmiljøet, hvor det humane aspektet ofte har vært fraværende. De utfordrer våre stereotype og vante forestillinger om design og får oss til å trekke på smilebåndet og oppleve noe nytt.

Miniutstillingen i forbindelse med prisutdelingen viste forskjellige produkter
designet av K8. Vi kunne se bårer og spaserstokker.

Bildet viser avanserte løfteapparater
Bildet viser avanserte løfteapparater

Kommentarer er lukket.